Skip to main content

Elk jaar is de maand juni de ‘maand van kinderen met een gedetineerde ouder’. Children of Prisoners Europe (COPE) vraagt dan extra aandacht voor de kinderen. Dit jaar staat het heropenen van gevangenissen en het weer op bezoek kunnen centraal. COPE organiseert in deze maand veel activiteiten. Daarmee vraagt zij extra aandacht voor de rechten en het welzijn van kinderen met een ouder in detentie.

Campagne

De campagne ‘Not my crime, still my sentence’ staat centraal deze maand. COPE biedt kinderen met een ouder in detentie een platform aan om hun stem te laten horen. Zo schreef Annelyn bijvoorbeeld een blog over haar ervaringen. Laat ook van je horen en dien je bijdrage in bij COPE!

Webinar

Op 3 juni organiseerde COPE een webinar over de effecten van de pandemie. Drie sprekers vertelden over de bevindingen van hun onderzoek. Wij maakten hier een kort verslag van. Het webinar ‘Mitigating uncertainty for children’ is ook via youtube opnieuw af te luisteren.

Tijdschrift

Expertisecentrum K I N D verzorgde de Nederlandse vertaling van het European Journal of Imprisonent Parents van september 2020. Alle vijf artikelen gaan over de effecten van de pandemie op kinderen met een gedetineerde ouder.

Presentatie

Op 17 juni was er een conferentie van Probacja in Polen. Winie Hanekamp en Angela Verhagen – Braspennincx gaven daar een presentatie over herstelgericht werken aan de band tussen ouder en kind en welk effect dit kan hebben op resocialisatie.

Routekaart

Op 28 juni lanceert Expertisecentrum K I N D de routekaart. Voor het eerst op bezoek gaan naar de gevangenis is spannend. De routekaart ondersteunt het gesprek over detentie van een ouder en het op bezoek gaan. Professionals vinden hier meer informatie. De lancering van de routekaart is de afronding van de acties van onze campagne in deze maand van kinderen met een gedetineerde ouder.

LinkedIn

Volg op onze LinkedIn alle berichten over deze campagne.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!