Skip to main content

Children of Prisoners Europe (COPE) roept elk jaar de maand juni uit tot ‘maand van kinderen met een gedetineerde ouder’. Dit jaar staat het heropenen van gevangenissen en het weer op bezoek kunnen centraal. COPE organiseert in deze maand veel activiteiten om extra aandacht te vragen voor de rechten en het welzijn van kinderen met een ouder in detentie.

Campagne

De campagne ‘Not my crime, still my sentence’ staat centraal deze maand. COPE biedt kinderen met een ouder in detentie een platform aan om hun stem te laten horen. Annelyn schreef hier een blog over haar ervaringen. Laat ook van je horen en dien je bijdrage in bij COPE!

Webinar

Op 3 juni organiseerde COPE een webinar over de effecten van de pandemie. Drie sprekers vertelden over de bevindingen van hun onderzoek. Wij maakten hier een kort verslag van. Het webinar ‘Mitigating uncertainty for children’ is ook via youtube opnieuw af te luisteren.

Tijdschrift

Expertisecentrum K I N D verzorgde de Nederlandse vertaling van het European Journal of Imprisonent Parents van september 2020. Alle vijf artikelen gaan over de effecten van de pandemie op kinderen met een gedetineerde ouder.

Presentatie

Op 17 juni is er een conferentie van Probacja in Polen. Winie Hanekamp en Angela Verhagen – Braspennincx houden daar een presentatie over herstelgericht werken aan de band tussen ouder en kind en welk effect dit kan hebben op resocialisatie.

LinkedIn

Volg op onze LinkedIn alle berichten over deze campagne

 

 

X