Skip to main content

  Naam

  E-mailadres

  Ik ben

  ProfessionalFamilie

  Onderwerp

  Bericht

  *Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren.
  **Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan

  Het Expertisecentrum K I N D is elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar.

  Telefoonnummer:
  0800-KIND000/ 0800-5463000

  Wij zijn ook (buiten kantooruren) per e-mail te bereiken.

  E-mailadres:
  info@expertisecentrumkind.nl

  Wil je weten of wij ook iets voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust.
  Bekijk ook onze veelgestelde vragen voor meer info

  Veelgestelde vragen

  Wanneer is het Expertisecentrum K I N D opgericht?

  Het Expertisecentrum voor K I N D, ouder en detentie is opgericht op 22 november 2018. De initiatiefnemers van het Expertisecentrum K I N D zijn Exodus Nederland en Avans Hogeschool.

  Waar staat K I N D voor?

  K I N D staat voor Kind, Informatie, Netwerk en Detentie.

  Wat doet het Expertisecentrum K I N D?

  Voor meer informatie bekijk onze missie/visie.

  Welke vragen kan ik stellen bij het Expertisecentrum K I N D?

  Je kan al je vragen aan ons stellen, die te maken hebben met kinderen die een ouder in detentie hebben.

  Voor wie is het Expertisecentrum K I N D?

  Iedereen die vragen heeft over kinderen waarvan een ouder gedetineerd is. Ook als je zelf een kind bent van een gedetineerde, kan je contact met ons opnemen.

  Hoe kom ik in contact met jullie?

  Je kunt ons bellen via het telefoonnummer 0800-KIND000 (0800-5469000) tijdens kantooruren (9.00 – 17.00 uur).

  Je kunt ons mailen via het e-mailadres: info@expertisecentrumkind.nl

  Kan ik langskomen?

  Het Expertisecentrum K I N D is geen fysiek gebouw met een voordeur waar je naar binnen kan lopen. We adviseren vooral telefonisch of digitaal. We bieden informatie en denken mee welke hulp of training eventueel nodig is. Wanneer nodig, brengen we je in contact met de juiste mensen of organisaties.

  Werkt het Expertisecentrum voor heel Nederland?

  Ja; wanneer je in Nederland of België woont, kun je informatie, advies of trainingen bij ons (aan)vragen. We staan ook open voor vragen die te maken hebben met kinderen met een gedetineerde ouder in het buitenland.

  Gaan jullie me helpen?

  Het Expertisecentrum K I N D is opgericht om naar elk kind te luisteren dat te maken krijgt met een ouder in detentie. Wij steunen deze kinderen en professionals die met deze doelgroep te maken krijgt en gaan samen op zoek naar informatie of hulp. Heb jij hulp nodig of ben je op zoek naar informatie, bel dan 0800-KIND000 (0800-5463000)

  Kan ik informatie, advies of hulp krijgen bij het Expertisecentrum K I N D?

  We weten dat het erg moeilijk is om er achter te komen wie jou kan helpen, wanneer je ouder gedetineerd is. Het Expertisecentrum K I N D biedt een luisterend oor en geeft informatie en advies. We bieden zelf geen directe professionele of vrijwilligershulp, maar werken nauw samen met organisaties die dat wel bieden. We gaan met je op zoek naar de juiste plek en hulp. Als professional denken we met je mee over over aanvullende informatie of hulp.

  Ik heb belangrijke informatie voor het Expertisecentrum. Staan jullie daar voor open?

  Wij staan open voor informatie van personen of organisaties die bijdragen aan het uitbreiden van onze expertise. Neem gerust contact met ons op via de contact pagina.

  Wie krijg ik aan de lijn?

  Wanneer je met het Expertisecentrum K I N D belt,  krijg je op dit moment de telefoniste aan de telefoon. Zij zet uw (hulp) vraag door naar de deskundigen. De deskundigen hebben kennis van en ervaring met kinderen en hun gedetineerde ouder. Zij kunnen je informatie geven over producten of diensten die vrijwilligers en/of professionals van andere organisaties bieden. Ook kunnen zij je doorverbinden wanneer je jouw expertise wilt verbinden aan het centrum. We zijn bereikbaar via de telefoon (0800-KIND000 (0800-5463000)) en via het contactformulier.

  Kan ik training of scholing volgen bij K I N D?

  In de toekomst gaan wij training en scholing bieden aan professionals. We horen graag als je daar interesse in hebt.

  Hoeveel kinderen hebben een ouder in detentie?

  Gemiddeld hebben 25.000 kinderen een ouder in detentie. Sommige ouders zitten maar een paar dagen in de gevangenis. Andere ouders soms heel lang. Ongeacht de duur van een detentie, hebben kinderen vaak veel vragen. Wij willen hier in ondersteunen middels het bieden advies en het doorverwijzen naar de juiste hulp.

  Welk onderzoek gaat het expertisecentrum K I N D doen?

  We doen onderzoek naar het bevorderen van het welzijn van kinderen waarvan een ouder is gedetineerd (van aanhouding tot vrijlating na detentie). We onderzoeken welke bestaande diensten en producten voor de kinderen een positief effect hebben. De resultaten van de onderzoeken delen we. Deze resultaten kunnen bijdragen aan deskundigheidsbevordering en een goede aandacht voor de kinderen.