Skip to main content

Traditiegetrouw zet 3FM Serious Request zich in de week voor kerst in voor het goede doel. Dit jaar bevindt het Glazen Huis zich in Amersfoort en wordt er aandacht gevraagd voor Het Vergeten Kind. Er zijn in Nederland zo’n 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Dit geldt ook voor kinderen met een ouder in detentie.

Detentie van een ouder zorgt vaak voor problemen of verergert bestaande problemen. Denk aan schaamte, trauma’s, gedragsproblemen, armoede, angst en depressieve gevoelens. Kinderen voelen zich vaak niet gezien en gehoord. De kerst is voor een kind met een ouder in detentie vaak een extra lastige periode om een ouder te moeten missen.

Alle kinderen hebben recht op een liefdevolle jeugd. Het Vergeten Kind haalt kinderen uit hun complexe leefsituatie, waardoor ze in een fijne omgeving gewoon even kind kunnen zijn.

K I N D steunt graag de actie van Serious Request voor Het Vergeten Kind, omdat met deze actie ook kinderen met een ouder in detentie worden geholpen.

Jij kan helpen! Dat kan je doen door te doneren, een request aan te vragen of in actie te komen. Wil je meedoen? Neem dan een kijkje op de website van NPO3fm.