Skip to main content

Het zal nog wel even duren voordat alle kinderen weer bij hun gedetineerde ouder op bezoek kunnen in de PI. Sinds 16 juni mogen de kinderen tot 4 jaar als eersten naar hun ouder in ruimtes met plexiglas. Voor de andere kinderen is het afwachten wanneer ze weer echt op bezoek kunnen. De vraag is vooral hoe het bezoek achter plexiglas of contact via videobellen plaats kan vinden. Hoe bereid je kinderen hierop voor? Wat is een kindvriendelijke manier om deze contacten vorm te geven? Wat helpt om kinderen bij deze bezoeken te ondersteunen?

Onze partnerorganisatie Barnardo’s ontwikkelde een gratis tool boordevol leuke en creatieve handvatten voor video-calls en het bezoek achter plexiglas. Wat dacht u van raamstiften? Of een activiteitenkoffertje?

Het contact tussen kinderen en hun gedetineerde ouders in tijden van COVID-19 blijkt minimaal te zijn, lezen we in het artikel ‘Herstel de relatie tussen gedetineerde ouder en kind- juist nu!’’ (link naar artikel). De tool is daarom een waardevol instrument om contact ‘op afstand’ te ondersteunen. Help ook mee om de relatie tussen gedetineerde ouders en hun kinderen te herstellen en download de gratis tool inclusief onze aanbiedingsbrief.

Herstellen doe je samen!