Skip to main content

Week van het vergeten kind

29Jan(Jan 29)1:00 am04Feb(Feb 4)12:00 amWeek van het vergeten kind

Event Details

Van 29 januari t/m 4 februari 2020 vindt de achtste editie plaats van de Week van Het Vergeten Kind. Een week die bol staat van allerlei activiteiten waarbij kwetsbare kinderen in Nederland centraal staan en waarbij we strijden voor verbetering van de jeugdzorg.

Tienduizenden kinderen in Nederland zien een karavaan aan goedbedoelende hulpverleners aan zich voorbij trekken, maar niemand blijft. Het vergeten kind blijft steeds opnieuw alleen achter…

Kinderen die in het jeugdzorgsysteem terechtkomen krijgen veel te veel verschillende hulpverleners te zien. Al deze veranderende gezichten zijn niet goed voor het herstel en de ontwikkeling van deze kwetsbare kinderen. Het steeds weer opnieuw leren vertrouwen, weer opnieuw over een trauma vertellen en steeds weer een vertrouwenspersoon kwijtraken, is bovenop de trauma’s die ze al hebben, psychisch erg zwaar. Het kind begrijpt niet waarom hulpverleners maar komen en gaan. Het geeft ze het gevoel dat ze telkens in de steek worden gelaten en alleen op de wereld zijn.

Meer

Tijd

Januari 29 (Vrijdag) 1:00 am - Februari 4 (Donderdag) 12:00 am(GMT+01:00)