Skip to main content

De maand juni staat in het teken van kinderen met een ouder in detentie. 

We blikken onder andere terug op het European Symposium on detention houses en een succesvolle boekpresentatie van het boek ‘Waar gaat papa heen?’. Een boek voor het jonge kind met een ouder in detentie. Bovendien kijken we ook vooruit naar het congres van Children of Prisoners Europe (COPE). Het thema draait dit jaar om de vraag naar een sector-overschrijdende aanpak om de rechten en behoeften van kinderen met een ouder in detentie te beschermen. 

Er wordt aandacht besteedt aan verschillende onderzoeken, waaronder het onderzoek van Simon Venema. Hij promoveerde januari dit jaar op het onderwerp ‘Paternal imprisonment, fatherhood, and family relationships’. Een belangrijk onderzoek waarin hij het samenspel tussen detentie, vaderschap en gezinsrelaties onderzocht. De resultaten geven nogmaals aan wat het belang is van een goede ouder-kind relatie. 

Hoe werk je effectief in de jeugdsector? Wordt er genoeg naar kinderen geluisterd als het gaat om beslissingen die hen aangaan? En wat gaat er om in het hoofd van kinderen met een ouder in detentie? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt in deze nieuwsbrief.   

De nieuwsbrief staat wederom vol met belangrijke, boeiende en interessante informatie. Klik op de knop hieronder en lees mee!

Nieuwsbrief K I N D - juni 2024

Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail met je gegevens naar info@expertisecentrumkind.nl of ga naar onze contactpagina.