Skip to main content

De 4e en laatste nieuwsbrief van dit jaar staat online!

In deze editie is er aandacht voor het Europees project ‘Our Stories Matter’. Dit project richt zich op kinderparticipatie in besluitvormingsprocessen. Je leest er meer over in de nieuwsbrief. 

Ook lees je meer over onderzoek dat is uitgevoerd over het effectief verbinden van kinderen met een (ex)-gedetineerde ouder. 

In het magazine ‘De Pedagoog’ schreef Sanne de vet het artikel ‘Ook in detentie blijf je vader’. Er wordt met Winie Hanekamp, Angela Verhagen en Marieke van Zwam gesproken over de relatie tussen kinderen en hun vader in detentie en onder andere over de handelingsverlegenheid bij professionals als detentie in de caseload of klas voorkomt.

In het Themanummer ‘Systeemgericht werken’ verteld Winie hoe systeemgericht werken in de gevangenis en bij K I N D en Exodus Nederland plaatsvindt. 

Verder was K I N D aanwezig op de Voor de Jeugddag, een vrolijk en leerzaam event voor professionals uit de jeugdzorg. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor het congres K I N D, Ouder in Detentie ‘Samen aan zet!’ al in volle gang. In de nieuwsbrief lees je meer over de inhoudt van het congres. 

Dit keer geen leestip, maar een luistertip! Namelijk de Vlaamse podcast ‘Hier woont mama nu’. Een podcast over de moederkindafdeling van de gevangenis in Brugge, België. 

Er is weer een hoop informatie beschikbaar. Lees je mee? 

Nieuwsbrief K I N D - oktober 2023

 

Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail met je gegevens naar info@expertisecentrumkind.nl of ga naar onze contactpagina.