Skip to main content

De nieuwsbrief van juni 2023 staat online! Deze editie van de nieuwsbrief zal naast nieuws van K I N D extra aandacht hebben voor initiatieven van en voor ‘familie’ van kinderen met een ouder in detentie.  

Daarnaast blikken we terug op de lancering van de gids ‘Jij staat er niet alleen voor’. K I N D is blij met de aandacht die de gids krijgt. Ook de tentoonstelling ‘Guiding Lights’ was een succes, in de nieuwsbrief lees je meer over deze bijzondere expositie en is de after movie te bekijken. 

Verder vind je in deze nieuwsbrief nieuwe onderzoeken: de beroepsinnovatie van studenten van de Avans over vaderschap komt voorbij, je leest meer over het initiatief gezinsbenadering en het onderzoek van Shona Minson, criminoloog voor de universiteit van Oxford over moeders in detentie wordt besproken. 

Juni staat ieder jaar in het teken van kinderen met een ouder in detentie, K I N D is dit jaar aanwezig bij het Children of Prisoners Europe (COPE) congres in Ierland. Het thema dit jaar is ‘Reconnecting through Learning and Play’. Docent-onderzoeker Angela Verhagen was namens K I N D eerder dit jaar aanwezig bij het Correctional Research Symposium in Porto. Hier vertelde zij over het belang van werken aan het herstel van de vader-kindrelatie. 

De leestip is ditmaal ‘gevangenispost’ een boek geschreven door schrijvers binnen en buiten de muren van de PI. 

Er is weer een hoop informatie beschikbaar in de nieuwbrief

Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail met je gegevens naar info@expertisecentrumkind.nl of ga naar onze contactpagina.