Skip to main content

Het vaderschap… iedereen doet het op zijn eigen manier en toch zijn er zoveel raakvlakken. Studenten van de Avans Hogeschool hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een beroepsinnovatie over vaderschap. Maar liefst 25 vaders, binnen en buiten detentie, zijn geïnterviewd over het vaderschap en dat heeft heel wat interessante, vernieuwende en bovenal mooie inzichten opgeleverd. Een mooie overeenkomst tussen alle vaders is dat zijn allemaal bescherming willen bieden aan hun kind.

Iedere vader is bezorgd en alle vaders willen de kinderen behoeden van al het kwade en gevaar wat tegenwoordig aanwezig is. Dit is voor sommige vaders lastig vanwege de afstand tussen vader en kind.

In het boekje ‘Van Vaders voor Vaders binnen detentie’ lees je hoe deze vaders het vaderschap invullen en hoe zij over vaderschap denken. Expertisecentrum K I N D vindt het een mooi boekje wat ook bijdraagt aan het bespreekbaar maken van het vaderschap.