Skip to main content

Ken of ben jij een jongere met een ouder in detentie en wil jij graag anderen ontmoeten die weten hoe dat is? Meld je dan aan voor Guiding Lights!

Expertisecentrum K I N D is nauw betrokken bij het project ‘Guiding Lights’ Dit project is een kunstcollectief opgericht door Rosa en Mienke, twee studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het kunstcollectief is speciaal voor jongeren en jongvolwassenen met een ouder in (ex-) detentie.

Tijdens twee toffe bijeenkomsten kunnen kinderen en jongeren elkaar ontmoeten, van elkaar leren, inspireren en ondersteunen. In deze dagen ga je met elkaar aan de slag om kunstwerken te maken doormiddel van foto, film, schrijven, beweging en spel. De kunstwerken die worden gemaakt dienen als ‘guiding light’: een krachtig verhaal in de vorm van kunst voor lotgenoten, burgers, beleidmakers, schoolorganisaties en de samenleving. Uiteindelijk zullen alle kunstwerken te zien zijn op een tentoonstelling. Op die manier kunnen we een krachtig verhaal laten zien voor jou en andere jongeren in dezelfde situatie.

Ben jij enthousiast en tussen de 13 en 27 jaar? Meld je dan snel aan voor zondag 5 en 26 maart. Stuur een e-mail naar guidinglights2023@gmail.com of stuur een DM op Instagram @guidinglights2023.