Skip to main content

De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar is iets later dan normaal, maar niet minder interessant! In deze nieuwsbrief vind je wederom meer informatie over lopende projecten, uitkomsten van nieuwe onderzoeken en andere boeiende artikelen. 

Het project ‘PleegKIND met een ouder in detentie’ is klaar! Deze e-learning is speciaal ontwikkeld voor pleegouders, gezinshuisouders en andere professionals, zoals jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders, die verantwoordelijkheid dragen voor jeugdigen waarvan een ouder gedetineerd is of wordt. 

Het project ‘Mantel van zorg, omzien naar kinderen met een ouder in detentie’ is bijna afgerond. K I N D is druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Uit het project is de Gouden Gids voortgevloeid. De gids bestaat uit ervaringsverhalen, tips en informatie. Wat de Gouden Gids extra bijzonder maakt is dat het samen met achterblijvende ouders, familieleden, leerkrachten en kinderen tot stand is gekomen. Dit maakt dat de gids goed aansluit op de behoefte van zowel ouders, kinderen als onderwijzers. 

Verder vind je in deze nieuwsbrief verschillende onderzoeken. Uit onderzoek van Janique Kroese is gebleken dat opgroeien in een eenoudergezin de kans op crimineel gedrag bij het kind vergroot. Een recent gepubliceerd onderzoek van P. J. H. ter Vrugt en D.L.F. de Vocht, geeft aan dat er een groot verschil zit tussen het beleid van de kindcheck en de daadwerkelijke uitvoering daarvan.

Ook kan je in de nieuwsbrief meer lezen over de nieuwe ontwikkelingen van het project ‘Ouder In Detentie’, het Kindplan van Expertisecentrum KIES en de avonturendag voor kinderen met een ouder in detentie. De leestip is ditmaal een luistertip, over jongeren in de gevangenis. 

Er is weer veel informatie beschikbaar in de nieuwsbrief. 

Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail met je gegevens naar info@expertisecentrumkind.nl of ga naar onze contactpagina.