Skip to main content

In deze nieuwsbrief meer informatie over lopende projecten, uitkomsten van nieuwe onderzoeken en andere boeiende artikelen. 

Voor het project ‘Ouder in Detentie’ doen wij een oproep aan professionals en ouders/verzorgers die te maken hebben met een vader in detentie. De Raad van de Kinderbescherming en de Nederlandse GGZ zijn onlangs ook met elkaar het dialoog aangegaan betreft gezinsgericht samenwerken. 

In oktober was het weer tijd voor het congres van Expertisecentrum Veiligheid: ‘De burger centraal’. Onze onderzoeker Angela Verhagen gaf een presentatie over kinderrechten. Winie Hanekamp gaf een presentatie aan medewerkers van het Exodushuis in Alkmaar over wat K I N D voor hen kan betekenen. Ook was Winie aanwezig bij een studiereis van Duitse organisaties die belangstelling hebben voor de Nederlandse werkwijze van samenwerking met andere organisaties, met name de ouderkindprogramma’s. 

Blik mee terug op de erkende ouderinterventie voor ex-gedetineerde moeders met jongen kinderen ‘Betere Start’. Uit nieuw onderzoek blijkt dat er gunstige lange termijneffecten worden aangetoond tot maximaal 10 jaar na de interventie. De maand oktober staat tevens in het teken van het Herfstkamp! Deze keer in maar liefst drie gevangenissen, namelijk de PI Nieuwegein, de PI Veenhuizen en de PI Vught. Nieuwsgierig naar hoe kinderen en hun gedetineerde vaders terugkijken op eerdere edities van het Herfstkamp? Angela Verhagen, onderzoeker bij het Expertisecentrum K I N D schreef er samen met Marieke Zwam, landelijk projectleider van het Herfstkamp, en Simon Venema, onderzoeker bij de Gezinsbenadering, een artikel over. 

De leestip is een bijzonder boek van Kim van Dorst: ‘Super Belangrijk Boek’. Hier wil je zeker meer over weten. 

Er is weer veel informatie beschikbaar.

Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail met je gegevens naar info@expertisecentrumkind.nl of ga naar onze contactpagina.