Skip to main content

Deze maand vindt wederom het Herfstkamp voor kinderen en hun gedetineerde vaders plaats. Deze keer in maar liefst drie gevangenissen, namelijk de PI Vught, de PI Veenhuizen en de PI Nieuwegein. Het Herfstkamp is een initiatief van Exodus Nederland waarbij intensief wordt samengewerkt met Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en het Expertisecentrum K I N D. Het doel van het kamp is om de band tussen kinderen en hun gedetineerde vaders te versterken ter bevordering van de ontwikkeling van deze kinderen.

Nieuwsgierig naar hoe kinderen en hun gedetineerde vaders terugkijken op eerdere edities van het Herfstkamp? Angela Verhagen, onderzoeker bij het Expertisecentrum K I N D schreef er samen met Marieke Zwam, landelijk projectleider van het Herfstkamp, en Simon Venema, onderzoeker bij de Gezinsbenadering, een artikel over.

Wil je meer weten over het Herfstkamp, neem dan een kijkje op de website van Exodus Nederland. Heb je vragen over detentie en ouderschap, neem dan gerust contact op met ons.