Skip to main content

Het is algemeen bekend dat mensen denken dat de gevangenissen in Nederland te vergelijken zijn met hotels, maar is dat wel zo? In de DOCS documentaire-podcast van de publieke omroep krijg je een bijzonder inkijkje in het leven van gedetineerden.  Criminologe Marieke Liem, professor aan de Universiteit Leiden, gaat in gesprek met gedetineerden en gevangenispersoneel.

Er ontstaan openhartige gesprekken met gedetineerden over hun ervaringen. Wat betekent het nou écht om in een Nederlandse gevangenis te zitten? Welke voordelen kloppen en welke niet? Hoe onderhoudt een gedetineerde zijn of haar relaties? Wat is eigenlijk het doel van een gevangenisstraf en welke impact heeft een vrijheidsstraf op je als mens?

Een interessante podcast die eenieder aan het denken zet. Zoals geestelijk verzorger Ellen, die zich inzet voor de gedetineerden: ‘Blijf naast mensen staan in de modder’. Je luistert de podcast terug via NPOradio1.