Skip to main content

In deze nieuwsbrief meer informatie over de campagne maand van Children of Prisoners Europe (COPE) en de lopende projecten.

De maand juni staat ieder jaar in het teken van kinderen met een ouder in detentie. Dit jaar vond het congres plaats in Cascais, Portugal. Deze dag stond in het teken van het belang van ondersteuning van kinderen met een ouder in detentie. Het leverde inspirerende inzichten op. Expertisecentrum K I N D was ook aanwezig op de Dag van de Forensische zorg en onze onderzoeker Angela Verhagen was op het internationale congres van het European Forum for Restorative Justice (EFRJ). Dit congres stond in het teken van herstelgericht werken op scholen en in gemeenschappen. 

Voor het project ‘Mantel van Zorg’ doen wij voor de laatste keer een oproep aan onderwijzers en ouders/verzorgers voor het invullen van een vragenlijst. Tevens mogen wij onze stagiaire Sharissa feliciteren met het afronden van haar afstudeerstage, gefeliciteerd!  

Blik mee terug op de succesvolle webinar ‘PleegKIND met een ouder in detentie’ en lees de aanbevelingen van onderzoeker Angela Verhagen. Angela heeft een uitgebreid literatuuronderzoek verricht naar detentie en vaderschap. Expertisecentrum K I N D werkte mee aan een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC), hieruit blijkt dat herstelgericht werken nog geen structureel onderdeel uitmaakt van het detentieprogramma. 

De leestip is een prachtig boek van Margreet Sanders: ‘Voor God kom ik mijn cel uit’. Dit boek is zeker het lezen waard. 

Er is weer veel informatie beschikbaar.

Wil je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail met je gegevens naar info@expertisecentrumkind.nl of ga naar onze contactpagina.