Skip to main content

Veel interactie, verhalen en vragen. Dat was de kern van de training van Expertisecentrum K I N D bij de organisatie Jong en Geliefd. Zij organiseren een zomerkamp voor kinderen met een ouder in detentie. Alle vrijwilligers krijgen een tweedaagse training en Sofia en Anca vulden op 25 juni het middagprogramma. Ze spraken over de gedragscode en handelen bij ongewenst gedrag. Maar ook over afstand en nabijheid en grenzen aangeven. Sofia vertelde over haar ervaringen als kind met een ouder in detentie. Een centrale rol speelde de vraag hoe je een kind een helpende hand kan bieden in lastige situaties, de zogenaamde beschermjas. Het werd een levendige middag waarin we spraken over de eigen rol als begeleiders van het kamp en over de rol naar elkaar. Dit alles om de kinderen een vakantieweek vol ervaringen te bieden: sport, spel en verhalen bij het kampvuur. Informeer bij ons als je meer wilt weten over trainingen die Experticentrum K I N D kan verzorgen. 

Inmiddels organiseert stichting Jong & Geliefd meerdere avonturendagen verspreid door het land. Weet je een kind die wil deelnemen aan een avontuurlijke zomerdag voor kinderen met een ouder in detentie? Lees dan nog even verder. 

                     

Wat houd de avonturendag in?

De dag bestaat een een kampvuur, spelletjes en als het weer het toelaat mogen de kids ook het water op… Een avontuurlijke dag voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Zijn de mama’s of papa’s net zo enthousiast? Goed nieuws, ook de ouders mogen mee op avontuur. Er is genoeg ruimte om met elkaar te kletsen.  De kampweek wordt gratis aangeboden en vindt plaats op de volgende data:

– 6 januari (regio Noord)

– 17 februari (regio Midden)

– 1 april (regio West)

– 3 mei (regio Midden/Oost)

– 6 juli (regio Zuid)

– 17 augustus (regio Midden)

– 12 oktober (regio Noord)

– 21 december (regio Midden)

Voor deelname of opmerkingen kan contact worden opgenomen met de Stichting Jong en Geliefd via deelnemen@jong-geliefd.nl