Skip to main content

Veel interactie, verhalen en vragen. Dat was de kern van de training van Expertisecentrum K I N D bij de organisatie Jong en Geliefd. Zij organiseren een zomerkamp voor kinderen met een ouder in detentie. Alle vrijwilligers krijgen een tweedaagse training en Sofia en Anca vulden op 25 juni het middagprogramma. Ze spraken over de gedragscode en handelen bij ongewenst gedrag. Maar ook over afstand en nabijheid en grenzen aangeven. Sofia vertelde over haar ervaringen als kind met een ouder in detentie. Een centrale rol speelde de vraag hoe je een kind een helpende hand kan bieden in lastige situaties, de zogenaamde beschermjas. Het werd een levendige middag waarin we spraken over de eigen rol als begeleiders van het kamp en over de rol naar elkaar. Dit alles om de kinderen een vakantieweek vol ervaringen te bieden: sport, spel en verhalen bij het kampvuur. Informeer bij ons als je meer wilt weten over trainingen die Experticentrum K I N D kan verzorgen. 

Weet je een kind die wil deelnemen aan een ontspannen zomerkamp voor kinderen met een ouder in detentie? Neem dan contact op met de Stichting Jong en Geliefd via deelnemen@jong-geliefd.nl 

                     

Wat houdt het zomerkamp in?

Tijdens het zomerkamp kunnen de kinderen een week vol avontuur verwachten. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden: van uitdagende spellen, tot vuur maken en nachtwandelingen. Ook worden er workshops georganiseerd, waarin de kinderen kunnen dansen, sporten of knutselen. Uiteraard is er daarnaast nog genoeg tijd om gezellig met elkaar te kletsen.   

De kampweek wordt gratis aangeboden en zal plaatsvinden van 6 tot en met 13 augustus 2022.