Skip to main content

Comeback is een uitgave van de christelijke organisatie Epafras. Zij geven dit tijdschrift uit voor Nederlandse gedetineerden die vastzitten in een buitenlandse cel. In het tijdschrift Comeback wordt K I N D genoemd in het hoofdartikel ‘Papa verzon zelf het cadeautje’.

Herkenbaar

Nienke van Dijk, directeur van Epafras, leidt dit nummer in met een voor K I N D herkenbare situatie bij andere kinderen en families: ‘Mijn vader woont in Rio, zegt Lisa in de film met dezelfde titel. Als ze hem steeds meer gaat missen verkoopt ze de postzegelverzameling van haar grootvader, zodat ze naar hem toe kan reizen. Lisa weet niet dat haar vader in de gevangenis zit’.

Tips en cadeautjes

In Nederland zijn ook kinderen met een ouder, broer en/of zus in detentie in het buitenland. Het hoofdartikel beschrijft voor de gedetineerden Nederlandse en Europese ouder-kind initiatieven. Zoals het kindercadeauprogramma van Gevangenenzorg Nederland, de workshop voor vaders van Exodus ‘Mijn kind en ik’, de vadervleugels van enkele Penitentiaire inrichtingen in Noord-Nederland en enkele voorbeelden uit andere landen via Children of Prisoners Europe en ons expertisecentrum K I N D. Het artikel bevat ook tips voor ouders. K I ND kon met haar expertise en netwerk bijdragen aan het artikel.