Skip to main content

An vertelt over haar ervaringen tijdens en na de detentie van haar moeder. Het is inmiddels zeven jaar geleden dat haar moeder werd gearresteerd. Ze heeft drie maanden in voorarrest gezeten, maar de zaak speelt nog steeds: het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan. ‘We kunnen het dus nog steeds niet afsluiten’, zegt An in eenĀ interview met Zin in opvoeding.

Zowel tijdens als na de detentie blijkt het moeilijk om te praten over de ervaringen in het gezin. ‘Ik heb het nog steeds niet verwerkt’, zegt An. Ze pakte de moederrol op in het gezin en probeerde zo veel als mogelijk hulp te bieden aan haar vader en gedetineerde moeder. Hoe zwaar het was, zag bijna niemand. Ze wilde niet nog meer problemen geven dus zorgde ze uit alle macht dat het goed met haar ging. Momenteel woont ze op zichzelf en heeft ze een baan maar het moeilijkste blijft toch dat ze niet met haar ouders kan praten over de effecten en gevolgen op haar.