Skip to main content

Vader blijf je altijd. Ook als je je kinderen niet of minder kan zien.

Wat kunnen professionals doen om het vader-zijn bespreekbaar te maken? Het project ‘VADER BLIJF JE, ook binnen de muren’ richt zich op het ontwerpen van tools en handvatten die professionals in hun dagelijkse praktijk kunnen gebruiken om vader-zijn bespreekbaar te maken.

In dit animatiefilmpje wordt uitgelegd hoe de gevulde toolbox tot stand komt. In de toolbox zitten overigens al een aantal prototypes: zoals de ‘Vijf Gouden vragen’ in de vorm van een waaier en ansichtkaart, ‘Actieleren in vijf stappen’ en een ‘Pas op de plaats praatkaart’. Dit zijn concrete hulpmiddelen voor de (aankomende) professional om het gesprek  met de vader aan te gaan. Binnenkort zijn de verschillende producten te vinden in een digizine van Avans Hogeschool. Kun je niet wachten? Stuur dan een mail naar vaderblijfje@avans.nl