Skip to main content

Is er thuis te weinig geld om een kind te laten sporten of om iets aan kunst en cultuur te laten doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt bijvoorbeeld de contributie en/of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub of een dans-, muziek-, kunst- of theaterschool.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen via een intermediair. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Vul dan alvast deze ouderkaart in en neem die mee naar de afspraak met de intermediair.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor sportattributen, die je kunt inleveren bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten?

Lees de Flyer Jeugdfonds Sport & Cultuur voor ouders over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Mail onze intermediair Winie Hanekamp: winie@expertisecentrumkind.nl