Skip to main content

De kinderombudsman zet zich in voor de rechten van kinderen. Op dit moment is Margrite Kalverboer de ombudsvrouw. Zij sprak met kinderen die een ouder in detentie hebben (gehad). Ze vroeg aan deze kinderen wat zij nodig hebben als hun vader of moeder in de gevangenis zit. En wanneer kinderen welke informatie, hulp of steun willen. De informatie uit de gesprekken, bundelde ze in een infographic: Zie je mij wel. Hierin staat een tijdlijn met wat andere mensen kunnen betekenen voor kinderen en jongeren met een ouder in detentie. Die anderen zijn zowel organisaties, professionals als de sociale omgeving. In de tijdlijn geven de kinderen aan wat er nodig is voor kinderen en jongeren met een ouder in detentie. Samengevat vragen de kinderen om informatie, ondersteuning, zorg voor het kind en voldoende expertise bij vrijwilligers en professionals.