Skip to main content

Alles over zorg voor kinderen bij arrestatie en/of detentie staat in de factsheet kindcheck. 
Ouders zijn beiden verantwoordelijk voor het opgroeien en opvoeden van hun kinderen. De gezondheid en veiligheid van het kind, is een belangrijk aandachtspunt bij arrestatie of inhechtenisneming van een ouder.

Deze factsheet gaat in op de ‘kindcheck’. Dit beschrijft de werkwijze van politie, gecertificeerde instellingen, gemeenten en penitentiaire inrichtingen om de zorg voor de achterblijvende kinderen te organiseren als er sprake is van arrestatie of detentie van de ouder(s). De samenwerking tussen deze partijen is noodzakelijk om de veiligheid en gezondheid van de kinderen met een ouder in detentie te waarborgen. Bij eenouder-gezinnen gaat het vaak om de moeders die wegvallen maar het kan natuurlijk net zo goed om vaders gaan.