Skip to main content

KOM IN ACTIE !

Vandaag, 1 juni begint de maand voor kinderen met een gedetineerde ouder. Children of Prisoners Europe (COPE) heeft juni uitgeroepen tot de maand voor deze kinderen. Expertisecentrum K I N D ondersteunt dit van harte. In juni besteden we samen met COPE aandacht aan het respecteren van de internationale rechten van het kind met een gedetineerde ouder. Het is tijd voor actie! Actie om deze kinderen te zien, te horen en te begrijpen. Actie om het welzijn van deze kinderen te borgen en een gezonde ontwikkeling te stimuleren. Tijd om deze kinderen dezelfde kansen te geven als alle andere kinderen.

“I think we can all work together to change prison to make it a better place”, Charlie, 14.

COPE is een Pan-Europees netwerk dat werkt met en namens kinderen van gedetineerde ouders. Samen met kinderen en jongeren uit heel Europa maakten leden van COPE een kindvriendelijke versie van de aanbeveling van de Raad van Europa van april 2018. De aanbeveling geeft kinderen met een gedetineerde ouder een gezicht en een stem. De aanbeveling laat niet alleen zien in welke situaties we de kinderen moeten betrekken in onze handelingen of beslissingen maar ook welke steun ze willen en nodig hebben in de periode van detentie en daarna.

In juni besteden we aandacht aan tien van de 56 aanbevelingen. Om de drie dagen lichten professionals, kinderen of wij een aanbeveling toe op LinkedIn of Instagram en/of hier op de website.

Herstellen doe je samen!