Skip to main content

Op 4 april 2019 is het precies één jaar geleden dat de Raad van Europa een aanbeveling opstelde voor kinderen waarvan een ouder gedetineerd is. Deze aanbeveling is naar alle 47 deelnemende landen van de Raad van Europa gestuurd. De reden voor deze aanbeveling is onder andere het groeiende besef dat de rechten van deze kinderen onvoldoende veiliggesteld zijn. Inmiddels is duidelijk dat de negatieve gevolgen voor zowel de ouder als het kind groot zijn, wanneer de gezinsrelaties tijdens de detentieperiode niet erkend en in stand gehouden kunnen worden.

De oprichting van het Expertisecentrum KIND, ouder en detentie op 22 november 2018 is een direct antwoord op de aanbeveling van de Raad van Europa. KIND draait inmiddels op volle toeren en het moment is daar dat we met groot genoegen ons logo aan jullie presenteren. Een logo waar we ontzettend trots op zijn, omdat het staat voor onze kernwaarden aandacht, gelijkwaardigheid, verbinding en kracht. Het logo zie je vanaf vandaag op onze website en LinkedIn.

Benieuwd naar het verhaal achter ons logo? Klik dan hier!

Herstel in de relatie kind, gedetineerde ouder en sociaal netwerk, dat doe je samen!