Skip to main content

In het NPO Radio 1 programma ‘Langs de lijn en omstreken’ vertellen vader ‘JP’ en dochter Bo hoe het was toen ‘JP’ in de cel belandde.

Bo vertelt openlijk hoe moeilijk het voor haar was op bezoek te gaan en ‘JP’ legt uit wat dit voor impact had. Niet alleen op het (school)leven van hem en zijn dochter, maar ook op hun onderlinge relatie.

Angela Verhagen, één van de initiatiefnemers van het Expertisecentrum KIND, legt uit wat wij kunnen betekenen voor deze kinderen, hun ouders en familieleden. Hierbij brengt zij het rapport van Margrite Kalverboer, de Kinderombudsvrouw ‘Zie je mij wel’ ter sprake, waar duidelijk uit voort kwam dat kinderen met een (ex-)gedetineerde ouder meer informatie nodig hadden.

Het Expertisecentrum KIND zet zich in om de relatie tussen een gedetineerde ouder en hun kinderen te verbeteren. Vaak ontstaan er grote problemen en is contact moeilijk. Angela Verhagen vertelt waar nog winst te behalen valt en hoe het Expertisecentrum hier aan kan bijdragen.

Luister hier het interview online terug.
NPO Radio 1, Langs De Lijn En Omstreken, 02 januari 2019, 21:00 – 22:00